Huurder betaalt niet: brief

huurder betaalt niet - zelf brief sturen

Als uw huurder zonder daarvoor een reden te geven ineens de huur niet meer betaalt, is het hoe dan ook een goed idee om hem/haar een brief te sturen waarin u expliciet aangeeft dat u het daarmee niet eens bent. Zelfs als u uw huurder hier al mondeling over heeft aangesproken, kunt u een en ander het beste even schriftelijk bevestigen. U kunt:

Het maakt zo goed als geen verschil uit of u nu zelf een brief verzendt of dat door ons laat doen! Onze vergoeding bestaat uit de incassokosten die de huurder dient te betalen, zodat wij u zo goed als géén kosten in rekening brengen voor het opstellen en verzenden van die laatste aanmaning!

Zelf een brief sturen als uw huurder niet betaalt

Als uw huurder niet voldoet aan zijn betalingsverplichtingen (voortvloeiend uit de huurovereenkomst) kunt u hem/haar zelf een brief sturen waarin u aanspraak maakt op betaling van de achterstallige huur. Als u dat doet, moet u er wel voor zorgen dat uw brief aan alle wettelijke vereisten voldoet! Bekijk daarom de voorbeeldbrieven in ons stappenplan om met een niet-betalende huurder om te gaan. De volgende dingen moet u in ieder geval niet vergeten te vermelden:

 • Het juiste bedrag vermelden: huur + rente
 • vergeet de betalingstermijn niet!
 • Waarschuw uw huurder voor de kosten

Als u een van voornoemde punten niet (goed) vermeldt, zorgt dat er in een later stadium bijna altijd voor dat u minder geld ontvangt dan waar u recht op had. Om er zeker van te zijn dat uw brief aan uw wanbetalende huurder voldoet aan alle wettelijke vereisten, kunt u de brief ook door ons laten opstellen en verzenden. Dat bespaart u niet alleen tijd, moeite en kost u bijna niets!Een bijkomend voordeel van een brief op ons briefpapier is de impact: De praktijk leert dat huurders sneller geneigd zijn om te betalen als er een derde is ingeschakeld.

terug naar huurder betaalt niet index

Ons een brief laten sturen als uw huurder niet betaalt

Wanneer een huurder een brief van een derde ontvangt over zijn huurachterstand, zorgt dat sneller voor betaling (of een betalingsregeling) dan wanneer de verhuurder zelf een aanmaning stuurt. Voor een bedrag van € 3,50 excl. BTW verzenden wij een laatste aanmaning per reguliere post. Als u er de voorkeur aan geeft om uw brief per aangetekende post te laten verzenden, kost u dat € 15,- excl. BTW.

terug naar huurder betaalt niet index

Stel ons uw vragen

Wilt u meer weten over de brief die wij kunnen verzenden aan uw huurder die niet betaalt? Stel ons dan geheel vrijblijvend uw vraag. Wij staan u graag te woord, zonder dat u ergens aan vast zit:

  Uw naam*

  Uw e-mail

  Uw telefoonnummer*

  Als u dat wil, kunt u hierna uw vraag ingeven:

  Zodra u op de verzendknop klikt, verschijnt daaronder een kadertje met de mededeling of uw bericht succesvol werd verzonden of niet. Vergeet dit niet even te controleren!