rechten verhuurder

Er wordt altijd gepraat over huurbescherming en eigenlijk nooit over de rechten van de verhuurder. En dat terwijl ook de verhuurder soms in erg lastig parket gebracht kan worden door een ontfatsoenlijke huurder.

Ondanks het feit dat er misschien niet direct zoiets is als “verhuurdersbescherming” zijn er gelukkig toch veel opties die ter beschikking staan aan een verhuurder die een conflict heeft gekregen met zijn huurder(s):

 1. gratis telefonisch advies
 2. brief aan uw huurder
 3. incassotraject zodat uw huurder betaalt
 4. einde maken aan de huurovereenkomst
 5. uw huurder uit het pand krijgen

Gratis telefonisch advies

Als u niet precies raad weet met het conflict dat u heeft met uw huurder, kan het helpen om geheel vrijblijvend te overleggen met een van onze juristen. Wellicht kunnen wij u tips geven die u helpen om uw situatie weer met een frisse blik te overzien.

Brief aan uw huurder

Als praten niet meer helpt, kan een brief soms een oplossing zijn. Als wij een brief schrijven naar uw huurder, staat alles in heldere taal zwart op wit en kan uw huurder niet langer doen alsof er dingen onduidelijk zijn. Door schriftelijk te communiceren met uw huurder, heeft u meteen ook bewijs in handen dat u alles gedaan heeft wat van u verwacht kan worden om op een correcte manier met uw huurder om te gaan.

Incassotraject

Als uw huurder niet , niet volledig of niet op tijd betaalt, kan ons incassotraject een oplossing voor u zijn. Wij benaderen uw huurder op een correcte manier, maar maken het wel meteen duidelijk dat het geen optie is dat hij/zij uw pand blijft gebruiken zonder de huur correct te voldoen.

Einde maken aan de overeenkomst

Er zijn verschillende manieren om een huurovereenkomst te doen eindigen (namelijk: ontbinding, opzegging en beƫindiging). Door onze hulp in te schakelen, weet u zeker dat u een formaliteiten over het hoofd ziet, die het mogelijk maken voor de huurder om zich tegen het einde van de huurovereenkomst te verzetten.

Ontruiming van het pand

Als alle andere middelen falen, is er altijd nog de ontruiming van het pand. Uw huurder wordt in dat geval gedwongen om het pand te verlaten.

Als u uw opties liever wilt bespreken, kan dat natuurlijk ook. Neem in dat geval zeker eens contact met ons op:

  Uw naam*

  Uw e-mail

  Uw telefoonnummer*

  Als u dat wil, kunt u hierna uw vraag ingeven:

  Zodra u op de verzendknop klikt, verschijnt daaronder een kadertje met de mededeling of uw bericht succesvol werd verzonden of niet. Vergeet dit niet even te controleren!